Lidt om T'binas

 

Jeg hedder Bettina Petersen, er født 1965, arbejder i et forsikringsselskab som skadebehandler og bor i en 3 værelses lejlighed i Valby sammen med mine katte og fisk.

Det hele startede i 1994 da min daværende kæreste en dag kom hjem og fortalte, at denne her dejlige kat hos en af vores venner enten skulle flytte eller aflives og kunne vi ikke...? Da jeg elsker katte og vi endelig havde fundet en lejlighed, hvor vi måtte have kat, sagde jeg ja og han tog ud og hentede Ivan, en chinchilla perser på ca. 5 år.  Der gik ikke så lang tid, før vi blev enige om, at han måtte have selskab og vi havde jo lært en opdrætter at kende, som havde en norsk skovkat, der ventede kilinger. Jeg var med til fødslen og der kom den sødeste røde han, som jeg var heldig at få lov at navngive Nimitz og købe. Bare fordi jeg nu havde to "racekatte", var det ikke på nogen måde min intention at blive opdrætter! Jeg tog dog selvfølgelig med på den udstilling, hans opdrætter gerne ville have ham på, så hun kunne få en bedømmelse på ham. ;-)

Det var jo en hyggelig dag, hvor jeg mødte en masse mennnesker, som også elskede katte og Nimitz tog det helt afslappet, så jeg havde mod på at tage ham med til udstilling igen. Efterhånden som han voksede op blev han mere og mere aktiv, hvilket medførte, at Ivan blev mere og mere stresset over al den aktivitet og Nimitz blev mere og mere frustreret over manglende aktivitet. ;-(

Det stod nu klart, at vi måtte have en legekammerat til Nimitz! Og vi kunne jo lige så godt vælge en norsk skovkat, idet vi begge var faldet for temperamentet og vi kunne jo også lige så godt vælge en hun, for det kunne jo være, at vi ville have killinger på et senere tidspunkt, for Nimitz havde jo klaret sig pænt på udstillinger så.....men jeg skulle stadig IKKE være opdrætter. ;-)

Så med Nimitz' opdrætter under armen, tog vi ud og kiggede på røde og brune hunkillinger, der kunne matche Nimitz og kom hjem med en sort/hvid hun ved navn Leonides Synnøve. ;-)

Kort tid efter flyttede Desirée Gyldenløve ind som delekat mellem mig og hendes opdrætter.

Og resten er, som man siger, historie. ;-)

I dag har jeg 6 norske skovkatte og kan ikke længere undslå mig prædikatet "opdrætter". ;-)

Jeg har desværre måttet sige farvel til nogle af mine katte undervejs.

Min første killing T'binas Aubri blev aflivet pga. overproduktion af struvitsten som gjorde at han konstant blev tilstoppet og uanset hvad lægerne gjorde, kunne vi ikke stoppe det. :-(

Leonides Humle døde 3 uger henne med T'binas Cody af en blodprop i hjernen.

Humlelykkens Aphrael, T'binas Archon og T'binas Cody flyttede med min kæreste, da vi flytttede fra hinanden.

Desværre måtte jeg i 2003 sige farvel til både Ivan og Nimitz, da Nimitz fik konstateret kræft i nyrerne og Ivan nogle få måneder senere fik nyreproblemer.

I marts/april 2006 mistede jeg både Synnøve og Desirée pga. henholdsvis nyrerne og generel nedslidning pga mangeårige problemer med diarre.

I september/oktober 2007 mistede jeg Betuana, sandsynligvis pga. en blodprop i hjernen, da de ikke kunne finde noget ved obduktionen, og Ios pga. FIP.

Mine katte 2008 er:

T'binas Ehlana (datter af Desireé og IC Tilia Nova's Ingjalf)
IC Quinsigamond's Gillian (datter af Ehlanas søster Ember og Tiggressan's Ghazi)
CH T'binas Faramir (søn af Betuana og IC Østersø's Absalon)
 
T'binas Gaia (datter af Gillian og EC Toonscat's Elliot)

 Katla von Friberg (datter af Ophelia von Friberg og T'binas Gorm)

(Ophelia er datter af Faramir og Gorm er søn af Gillian ;-) )

T'binas Hope (datter af Gaia og Faramir)

 

Dem jeg har mistet og savner:

T'binas Aubri

Leonides Humle

Cer Nimitz Gyldenløve

Ivanhoe (min perser)

Desirée Gyldenløve

Leonides Synnøve

T'binas Betuana

Tilia Nova's Ios

I lever stadig i mit hjerte!!!